Aankoop

Een woning kopen is een van de grootste en belangrijkste beslissingen in je leven. Wij staan je graag bij als aankoopmakelaar. Home In Holland Makelaardij neemt u, als uw persoonlijke aankoopmakelaar, een hoop werk uit handen. Niet alleen bespaart dit u tijd, het levert ook een professionele en gedegen aankoop van uw woning op. Uw belang wordt optimaal door ons behartigd. Wij zijn u graag van dienst!

Daarnaast is het verstandig om eerst uw financiële mogelijkheden in kaart te brengen en te bekijken wat u kunt lenen. Wij kunnen u in contact brengen met een hypotheekadviseur voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Home In Holland Makelaardij biedt u:

Kennismaking en uw wensen

We maken graag eerst met jou kennis tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek.

Zodat we precies kunnen bepalen waar je naar op zoek bent. Met als belangrijkste uitgangspunt: “Aan welke wensen en eisen dient uw ideale woning te voldoen?”

Wanneer je besluit om je door ons te laten ondersteunen bij het aankoopproces gaan we eerst duidelijke afspraken op papier zetten zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten, welke dienstverlening wij bieden en wat ons tarief is.

De zoektocht en de bezichtigingen

De zoektocht naar jouw droomwoning kan beginnen. Wij houden samen met u de woningmarkt en het aanbod scherp in de gaten. Is er interesse in een bepaalde woning? Dan kunnen wij de bezichtigingsafspraken inplannen. Tijdens het bezichtigen van de woning kunnen wij u begeleiden. Voorafgaand aan de bezichtigingen voeren wij een analyse uit omtrent de woning. Heeft u een goed gevoel bij het huis en wilt u het graag kopen? Dan gaan we door in het proces.

Advies en de onderhandelingen

Wilt u graag de woning kopen? Met jouw (financiële) wensen als uitgangspunt, gaan we de onderhandelingen in. Wij kennen de spelregels en nemen u het onderhandelingsproces uit handen. Dit scheelt u zorgen, tijd en geld. Niet alleen de koopsom, maar ook de beste voorwaarden zoals opleverdatum, roerende zaken, ontbindende voorwaarden en een eventuele bouwtechnische keuring en taxatie zijn belangrijk. Wij nemen dit mee en brengen in samenspraak met u een weloverwogen bod uit. Samen met u bepalen we de onderhandelingsstrategie. Ook bekijken we de biedingsprocedure die de verkopende partij hanteert.

We bekijken de woning met een kritische en professionele blik en voeren een gedegen onderzoek uit naar verschillende aspecten van de woning.  U kunt hierbij denken aan o.a. kadastraal, bouwkundige staat, de locatie van de woning, onderhoudsconditie, vergelijkbare reeds verkochte woningen, omgevingsfactoren, milieuaspecten, VVE, energielabel en bodemgesteldheid. Bij de verkopend makelaar zullen wij tevens alle relevante stukken opvragen omtrent de woning.

Wij handelen in overleg met jou en proberen voor jou de woning aan te kopen tegen een zo laag mogelijke prijs en onder de meest gunstige voorwaarden.

De verkoper weet dat u een serieuze kandidaat bent als de onderhandeling via een aankoopmakelaar verloopt. Zo zijn uw kansen op de woning een stuk groter.

Koopovereenkomst

Is het bod geaccepteerd door de verkoper dan zal de koopovereenkomst worden opgesteld door de makelaar van de verkopende partij. Wij zullen samen met u de koopovereenkomst bespreken en controleren of alle gegevens en overeengekomen afspraken juist staan vermeld. Indien alles in orde is kan er tot ondertekening van de koopovereenkomst worden overgegaan.

Notaris en overdracht

Controleren van de akte van levering en de afrekening van de notaris behoort tot het proces. Vlak voor de overdracht bij de notaris gaan wij met u mee naar de eindinspectie van de woning om te zien of alles nog in de afgesproken staat verkeerd. Hierna gaat u naar de notaris om de akte van levering te tekenen. Na het ondertekenen van de akte van levering en de sleuteloverdracht, bent u definitief eigenaar van uw nieuwe woning!

Service na aankoop

Ook na de overdracht van de woning zijn wij u graag van dienst!